Egen domän


Vad är webbhotell? Bra webbhotell Billigt webbhotell Egen domän Köpa domän
Gratis domän Gratis webbhotell Egen hemsida gratis Linux eller Windows webbhotell Domänparkering
Domännamn å ä ö Webbhotell porr Webbhotell återförsäljare Byta webbhotell Bästa webbhotell
Webbhotell blogg Lediga domännamn Svenska webbhotell Webbhotell Wordpress Hemsidor mallar gratis
Subdomän Billiga domäner Webbhotell test Välja webbhotell Webbhotell jämförelse
Domänregistrering Stabilt webbhotell Registrera domännamn Webbhotell företag Vem äger domänen
Domäner till salu Gratis .se domän Webbhotell Joomla Webbhotell PHP
Hur får man en egen domän?
Vill du ha en egen domän? Ditt alldeles eget domännamn? Idag är det inte alls dyrt att registrera sin egen domän. Det brukar kosta någonstans mellan 80 och 150 kronor per år. Om du bara ska ha ett domännamn med .se är Loopia ganska bra och billiga. De är ett av de äldsta och mest pålitliga företagen inom domäner. Deras webbhotell är däremot ganska dyra. Godaddy är relativt billiga både när det gäller domännamn och webbhotell men där kan man inte registrera .se-domäner. Kom ihåg att så fort du registrerar eller förnyar en domän hos GoDaddy eller annat amerikanskt webbhotell så kan du söka på t.ex. "GoDaddy gift codes" på nätet. Då kommer du att få upp rabattkoder som du kan använda vid din beställning. Det går att få ganska mycket rabatt.

Det finns två sätt att använda sig av en egen domän när du väl har registrerat den. Antingen är domännamnet direkt knutet till webbhotellet. Detta är absolut att föredra. Då kommer sökmotorerna tolka det som att din sida ligger på samma adress som domännamnet och domänen är det som visas när man söker på det din sida handlar om. En annan fördel är att om domänen och hemsidan ligger under samma namn kommer du att kunna se varifrån dina träffar kommer när du kollar statistik och liknande. Om du använder till exempel Sitemeter eller Statcounter så kommer du de att kunna visa om du fått träffar på din hemsida från sökmotorerna och vad personen i så fall sökte på eller om besökaren kom från en länk på en annan sida.

Ett annat, billigare sätt att ha en egen domän är att registrera ett domännamn och sedan använda forwarding. Då går du in i dina inställningar hos den du registrerat domänen hos och skriver in vilken adress domännamnet ska peka mot. Du kanske har gratis webbutrymme hos din bredbandsleverantör såsom Bredbandsbolaget eller Comhem och då kan du bara låta domännamnet leda till din webbsida hos dem. Kom ihåg att du inte bör ha kommersiella hemsidor hos din bredbandsleverantör.

Kom också ihåg att sökmotorerna inte gillar forwarding av domäner så mycket. Risken finns att det är den ”fula” adressen som dyker upp, alltså till exempel ”hem.bredband.net/dittnamn” och inte ditt fina domännamn. Finns det länkar till domännamnet från andra sidor kommer sökmotorerna inte att veta vilken av de två adresserna de ska prioritera och din gratis webhost kan på sätt och vis bli konkurrent med din egen domän.